2018. Március 22. 18:40

Frissitve04:17:07 AM GMT


Címlap


Veszteséges a PannErgy első féléve

Veszteséges a PannErgy első féléveA tavalyi 103 millió nyereséggel szemben az idei első félében 107 millió forintos adózás utáni veszteségről számolt be a PannErgy első féléves jelentése.

A vállalkozás árbevétele a tavalyi első félévhez képest 1,2 milliárd forinttal nőtt, és elérte a 7,3 milliárd forintot. A 838 millió forintos, kamat-, adófizetés, tőketörlesztés és az amortizáció elszámolása előtti nyereséget (EBITDA) akkora költségek terhelték, hogy elvitte a nyereséget. A kiadások nagyságát jól érzékelteti, hogy az adózás előtti eredmény is negatív, hiszen 92 millió forint veszteséget közöl a jelentés, a tavalyi 129 millió forintos nyereséggel szemben.

A cég életében ugyanakkor fordulópontot jelent, hogy az elmúlt évben megkezdett szentlőrinci geotermikus kútfúrás sikeres volt, s a megvalósításhoz uniós pályázaton több mint 440 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a vállalkozás. Ugyanakkor az ONP beonásával új kisebbségi tulajdonos érkezett a csoporthoz, s tőkeemelésével a PannErgy Polifin tőkéje 3 milliárd forintra emelkedett, s önáálóan a felel a geotermikus projektekért.

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás: