2018. Április 21. 11:42

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Klímaváltozás A 30 százalékos uniós kibocsátás-csökkentés gazdasági előnyei


A 30 százalékos uniós kibocsátás-csökkentés gazdasági előnyei

A 30 százalékos uniós kibocsátás-csökkentés gazdasági előnyeiNémetország állandó brüsszeli képviselete február végén bemutatta azt a tanulmány, amely szerint a 30 százalékos kibocsátás csökkentés egyértelmű gazdasági előnyökkel jár az unió számára.

A három legnagyobb európai ország, Németország, Franciaország és az Egyesült Királyság vezető egyetemei, illetve kutatóintézetei a tanulmányban rávilágítottak arra, hogy hatmillió plusz munkahelyet jelentene Európa számára, ha a kibocsátás-csökkentést 20 helyett 30 százalékra emelnék 2020-ig, ráadásul 25 százalékkal növelné a befektetések nagyságát.

Stoll Barbara, a Greenpeace kampányfelelőse kiemelte: a jelentésből kristálytisztán kiderül: minél jobban csökkenti Európa az üvegházgázok kibocsátását, annál többet profitál a gazdaság és a lakosság. A zöld politika valóban minőségi gazdaságot teremt mind a régi, mind az új tagállamokban. A Greenpeace januárban mutatta be az Ecofys nemzetközi kutatóintézettől rendelt tanulmányát, amely kifejezetten a hazai gazdasági hatásokat vizsgálva mutatta ki a 30 százalékos kibocsátás-csökkentés egyértelmű gazdasági előnyeit. Ezzel megdőlt az ipari lobbi azon állítása, amely szerint a 30 százalékos széndioxid kibocsátás-csökkentési célszám az ipar leépüléséhez vezetne az unióban.

A szakértők azt is világossá teszik, hogy az unióban jelenleg hatályos 20 százalékos célszámot mindenképp elérjük, de ez nem ösztönzi kellőképpen új befektetések, új munkahelyek létesítését. Arra is fölhívják a figyelmet, hogy amennyiben az EU nem teszi le voksát a 30 százalékos a széndioxid kibocsátás-csökkentés mellett, úgy a gazdasági növekedés még a válság.

Forrás: http://greenpeace.hu/hirek/p1/rkezdo/i300Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*