2018. Január 18. 22:56

Frissitve04:17:07 AM GMT


Gazdaság Üzlet A Videoton megújuló energiában is utazik


A Videoton megújuló energiában is utazik

A Videoton megújuló energiában is utazikA Videoton megvásárolta a megújuló energia befektetéseiről ismert STS Group többségi tulajdonrészét, s ezzel új stratégiai irányba indult el a vállalkozás.

Az egykoron színes televízióiról ismert hazai vállalkozás a tavaly 5,5 milliárd forint árbevételt elért STS Group többségi tulajdonának megszerzésével stratégiai irányváltásra határozta el magát. A mostani akvizíció ugyan csak az első, de jelentős lépés ezen az úton: az STS főként szél-, biogáz- és biomassza-erőművek tervezésével, üzemeltetésével és kivitelezésével vált ismertté a piacon, s ezt az irányt és tevékenységet az új tulajdonos is követni, sőt bővíteni kívánja.

Hogy a Videoton komolyan gondolja az irányváltást, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az energetika területére több betörési pontot is meghatározott. Így komolyan szeretne foglalkozni a megújuló energiatermeléssel, az új technológiák megismerésével, fejlesztésével, kivitelezésével. De az energiatakarékos technológiák és elosztási rendszerek fejlesztésének megismerése, majd azok továbbfejlesztése, az intelligens technológiák, hálózati és jelzőeszközök fejlesztése is céljaik között szerepel.

A fejlődés alapját az a több évtizedes szakmai tudás adja, amelyet a Videoton munkatársi gárdája testesít meg. Itt nem csupán a mérnöki tudásra, de az erős pénzügyi háttérre, a projektmegvalósítási gyakorlatra, illetve a fegyelmezett beruházáspolitikára is gondol a cég vezetése.

Erre a szakmai alapra építkezve a Videoton nem új cégek alapításában gondolkodik, hanem a mostanihoz hasonló magas szinten dolgozó vállalkozások akvizíciójában. Az STS Group 51 százalékos tulajdoni részének megszerzésével megtették az első lépést ezen az úton.

Az STS eddigi tevékenységes során olyan szakmai hírnévre tett szert, amely jó alapja lehet a további fejlődésnek, így szélerőműparkok, biogáztelepek, törpe-vízerőművek és biomassza erőművek komplett kivitelezésének, ahol az előkészítő elemzésektől kezdve a tervezésen és kivitelezésen keresztül egészen az üzemeltetésig minden tevékenységet jó minőségben szolgáltatnak.

Az így kialakult megújuló energia bázishoz két gyártócég is tartozik: az STS által üzemeltetett STS Technology, amely a félvezetőiparnak szállít szerelő berendezéseket, és mind know-how-jában, mind technológiájában jól illeszkedik a Videoton dinamikusan fejlődő egyedi berendezésgyártó üzletágához, illetve egy kapuvári brikettgyár.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*