2018. Március 22. 18:18

Frissitve04:17:07 AM GMT


Gazdaság Önkormányzatok Bakonyszombahely: biokazán után napkollektor


Bakonyszombahely: biokazán után napkollektor

A télen üzembe állított biokazán után a napokban napkollektort szereltek a kisbéri térség településének általános iskolájában. A beruházásra az önkormányzat energiaprogramjának legújabb lépéseként került sor.

Az önkormányzat által meghirdetett energiaprogram célja, hogy a közintézményekben fokozatosan álljanak át a bioenergia hasznosítására, jelentette ki Pintér Lajos a Komárom-Esztergom megyei község polgármestere.

Bakonyszombathely már korábban csatlakozott a kisbéri térség tíz települését összefogó azon kezdeményezéshez, amelynek célja a gázfelhasználás kiváltása pelletgyártó üzem létrehozásával, illetve a közintézmények bio-fűtőanyagra való átállításával. Az akció részeként az önkormányzat közmunkásokkal összegyűjteti a faluban kallódó fölösleges faanyagot, majd az így összegyűjtött famennyiséget fölaprítják, s a fűtési szezon során fölhasználják. De szintén a program részeként vizsgálják a közvilágítás környezetbaráttá alakításának lehetőségét is, valamint a közintézmények világításának takarékos lehetőségeit is.

A programtól az önkormányzat és az ott lakók energia-felhasználásának és -költségeinek jelentős csökkenését várják. A kezdeményezés jelentőségét mutatja, hogy a hír hallatán számos település jelezte már érdeklődését a kezdeményezés iránt.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás: