2019. Június 25. 1:53

Frissitve04:17:07 AM GMT


Földenergia Geotermikus energia A PannErgy a kutatás-fejlesztés támogatását hiányolja Koppenhága kapcsán
Megjegyzés
  • Nem hozta még létre a Vendég felhasználói fiókot. Engedélyezze 'A vendég felhasználóneve' beállítást. guest_username="Vendég"

    --
    yvComment solution, version="1.21.1"


A PannErgy a kutatás-fejlesztés támogatását hiányolja Koppenhága kapcsán

A PannErgy a kutatás-fejlesztés támogatását hiányolja Koppenhága kapcsánA PannErgy közleményben hívta föl a koppenhágai klímacsúcs kapcsán a világ és a hazai közvélemény figyelmét a geotermikus energiában rejlő lehetőségekre. Megítélésük szerint megfelelő szabályozási és támogatási rendszer esetén a föld hőjének intenzív hasznosításával hazánk a jelenleginél nagyobb mértékben járulhat hozzá a károsanyag kibocsátás európai csökkentéséhez.

A világ fejlettebb része napjainkban a harmadik ipari forradalom. küszöbén áll – írja a közlemény. Teljesen új energiarendszer épül ki, miközben csökken a fosszilis energiák felhasználása és az üvegházhatást kiváltó gázok (ÜHG) kibocsátása.

Az Unió vállalása értelmében 20, de nagyobb nemzetközi összefogás esetén 30 százalékkal az 1990-es szint alá csökkenti az ÜHG kibocsátást, amelynek eredményeként az EU magas energiahatékonyságú, alacsony szén-dioxid kibocsátású energiagazdasággá, ezáltal egy új ipari forradalom katalizátorává válik.

Az EU-n belül rendkívüli gyorsasággal átértékelődtek a karbonmentes alternatív energiatermelési módok: a szél-, a víz- és a napenergia, illetve a többiekhez képest különösen pozitív módon a geotermia.

A föld hőjének hasznosítása szakértők szerint a legnagyobb potenciált jelenti, hiszen felhasználásával az Unióban 2030-ig mintegy 700 millió tonna szén-dioxid kibocsátását lehetne megspórolni. Az európai mércével mérten is jelentős hazai geotermikus potenciál kiaknázásával 2015-ig évi 220 ezer tonnával, később 650-700 ezer tonnával csökkenhet a káros anyag kibocsátás.

A közlemény arra is fölhívja a figyelmet, hogy az európai becslések kedvezőbbnek ítélik a hazai geotermia lehetőségeit, mint az eddig hivatalosnak minősülő magyar elemzések. A konszenzusnak tekinthető vélemények szerint a megfelelő törvényi és adózási háttér, illetve a határozottabb uniós és állami pénzügyi támogatás ugrásszerű fejlődést eredményez a geotermiában.

Az Európai Unió adatai szerint a szektor évi tízmilliárdos nagyságrendű kutatás-fejlesztési juttatásban részesül majd közösségi és állami támogatások, valamint piaci befektetések által. Kívánatos tehát, hogy ezek az európai trendek éreztessék hatásukat a magyar nemzeti energiastratégiában is.Hozzászólások (7)
Válasz K_lajosnak.
7 2011. október 29. szombat, 18:50
Válasz K_lajosnak.
Köszönöm a hozzászólásod de ha jól hallottam Egely György mondta,hogy éppen az USA-n tűnt el Tesla annak idején az elektromos autójával,műhelyével együtt és azóta már több ember is.
Remélem ez a múlt és az internet világában,YouTube segítségével már nem történik meg!!! A tudományt az emberekért KELL használni és nem az emberek pusztítására,szerintem.Ahogy egy ember kitalál,feltalál valami újat az előbb -utóbb elterjed a világon..Ez is elhangzott valamikor:
“Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.” (Albert Einstein)

Én több mint egy éve, azért gondoltam,hogy Magyarország vezetője tudomására hozom és a politika olyan ütemben vezeti be hozza nyilvánosságra ahogy lehet.A atomenergia is nehezen lett hasznosítva de elterjedt a világon pedig ahhoz nagy embercsoportnak kell együtt működni.
Remélem EZ a MAGYARORSZÁG már nem azonos azzal a rendszerrel amikor egy Magyar állampolgár szellemi tulajdonát vagy találmányát elvegyék.Mint Rófusz Ferenc Oszkár-díját valami mszmp fejes vette át helyette,sajnos ez is megtörtént...
Az alább írásod idézett részére ennyi a volt válaszom.
"szerintem ha az említett téma mondjuk az USA bármely részén történt volna, szerintem már egy kutatóközpont alakult volna erre a témára, és valami "HASZNOS" dolgot találtak volna ki.
De mint említettem ez MAGYARORSZÁG itt lehet bármilyen találmányod, bármid:(megtörtént esetek)
-házi szélerőmű (megbüntet a rendőr mert nincs rá engedélyed)
-szabadalmaztatni akarsz bármit(a végén elveszik a kész prototípust,és bárkivel bármit beszélsz róla, ipari kémkedéssel vádolnak)
-stb....stb.....

Gegő Géza remélem ,hogy lesz értelme így a "találmánynak"

sok sikert...."
Még annyit,hogy:
Akkor azt is fel lehet tenni,hogy a tanulásnak,munkának van értelme ??Inkább a maradjunk tudatlanok,esetleg bódítsuk magunkat csak múljon az idő??
Remélem minden olyan hasznos találmánynak ami az embereket szolgálja annak van és lesz értelme,hogy mindenki megismerje és használja,használhassa.

Üdvözlettel
Gegő Géza
gép.tech.
...............
6 2011. október 26. szerda, 20:53
Tisztelt olvasók :)

A napjainkban elég fontos az energia "probléma"
de kb egy héttel ezelőtt folytatott "beszélgetések" során rájöttem ,hogy mi "itt" a probléma.

Az Érdekek!
Kinek milyen érdeke származik ebből!
lehet itt napkollektor, hőszivattyú vagy bármi olyan megoldás amivel spórolni lehet. de itt a kulcsszó hogy csak spórolni lehet :(

mert tegyük fel mi történne ha valaki "feltalál" egy olyan energiaforrást ami által teljesen függetlenül működne, előbb utóbb elterjedne és csődbe menne az összes olajtársaság, az energiaipar teljesen összeomlana, és az egész földön akár elértéktelenedne minden.

végül-is én megigézem hogy nem mondom el senkinek, és én lebírnám élni akár az egész életem bármilyen találmány hasznosításával, amivel az energiapiac összeomlását veszélyeztetném.

De sajnos ez van Magyarországon nyomjuk el azokat a "feltalálókat" akik segítségével bármit is ellehetne érni egy szebb jobb jövőkép érdekében.

szerintem ha az említett téma mondjuk az USA bármely részén történt volna, szerintem már egy kutatóközpont alakult volna erre a témára, és valami "HASZNOS" dolgot találtak volna ki.
De mint említettem ez MAGYARORSZÁG itt lehet bármilyen találmányod, bármid:(megtörtént esetek)
-házi szélerőmű (megbüntet a rendőr mert nincs rá engedélyed)
-szabadalmaztatni akarsz bármit(a végén elveszik a kész prototípust,és bárkivel bármit beszélsz róla, ipari kémkedéssel vádolnak)
-stb....stb.....

Gegő Géza remélem ,hogy lesz értelme így a "találmánynak"

sok sikert....
Választ mikor kapok Kedves Péter?!
5 2011. szeptember 11. vasárnap, 15:00
Kedves Péter!
Köszönöm aggódó figyelmeztetését az E-mailen de azért itt is elmondhatná véleményét az elméletemről ha már az oldal címe "Új energiák" akkor gondolom van köze,tudása az elsődleges energia termeléshez.
A Spektum Tv műsorát nézem (már az ismétléseket is) az állatvilág építkezéseiről, nagyon hasznos filmek.Ezek a lények nem végeztek magas fokú tanulmányokat mégis a tudásuk (amit kaptak) több esetben felülmúlja az akadémikusok tudását,szerintem.Ezért írtam,hogy egy diák is többet tudhat mint a legnagyobb tudású akadémikus tudásánál ha azt a tudást megkapta.Magánszorgalomból tanult a természetből és szorgalmasan gyűjtötte ismereteit és meg KAPTA azt a tudást amit nem ismernek el azok akik a hatalmakat kiszolgálják így hatalommal rendelkeznek.Azt a tudást amit a hatalmak támogatnak az csak a hatalmuk megtartása érdekében engedik ami a tudatlanság hirdetése,szerintem.Egy értelmes ember azért képezi magát,hogy a tudást megszerezze és az emberek érdekébe hasznosítsa.Az értelmes ember nem a "papírért" tanul mert ösztönösen tudja,hogy akkor az csak fölösleges időtöltés és sosem kaphatja meg a tudást,szerintem.
Üdvözlettel:
Gegő Géza
gép.tech.
Válasz Hajdú Péternek
4 2011. szeptember 07. szerda, 11:42
Kedves Péter!
Köszönöm,hogy eltűntek az értelmetlen szövegek a nevem mellöl.
A levelében kérdezte,hogy "Tárgy:Mi töröljük?" ez természetesnek gondolta mert Én nem tudtam törölni mint más oldalon ( a hozzászólás jobb felső sarkában megjelenő X alkalmazásával) tudom törölni ha értelmetlen vagy sok helyesírási hibát találok a megjelent szövegben.
A kezdeti nehézségeket leküzdöttük,gondolom.
Remélem,hogy ezután már együttműködésünk zökkenő mentes és eredményes lesz.

Üdvözlettel:
Gegő Géza
Válasz Hajdú Péternek
3 2011. szeptember 01. csütörtök, 13:46
Kedves Péter!

A lényeg: Az elméletem nem egy találmány hanem EGY elmélet amit végre megtaláltam és le tudom írni és amiből több találmány lehet mert ha csak egy elsődleges energiával lesz több akkor már nem egy találmány.Mivel,hogy egy energiát többféle képen lehet hasznosítani és az annyi találmányként kezelik a hatóságok,sajnos.
Továbbá:
Az új "elsődleges" energia kutatásban szeretnék segíteni és nem mint mellékszereplő vagy azt sem engedik a nagy "tudású" hivatalok képviselője.
"AMI EDDIG LEHETETLENNEK TŰNT AZ LEHETSÉGES LEHET AZ EMBERI TUDÁS FEJŐDÉSE SORÁN! Így gondolom ÉN, a tudomány terén!"
A fizikatankönyvekben vagy mellékeként be KELL tenni minden "perpetuum mobile" tervét,fényképét és a bizonyító számításokat,hogy mért nem működik.
NEM azt kell oda írni röviden,hogy mért nem működhet mert az nem tanítás hanem elterelés a tudományos gondolkodástól! Ezt érdemes kutatni mert ennek eredménye az emberek életét könnyítheti de például azzal foglalkozni több milliót kifizetni kutatásra,hogy mi lesz a Földön az emberek kihalása után az nem vall józan gondolkodásra,szerintem.
Üdvözlettel:
Gegő Géza
Válasz Gegő Gézának
2 2011. szeptember 01. csütörtök, 13:19
Kedves Géza!

Kormányzati kapcsolatokkal nem rendelkezünk, viszont szívesen helyt adunk felfedezésének, ha leírja lényegét.

Üdvözlettel:
Hajdú Péter
Az új energia kutatásban szeretnék segíteni.
1 2011. szeptember 01. csütörtök, 08:06
Üdvözlöm az oldal látogatóit és szerkesztőit!

Tetszik az oldal,sajnos csak most véletlen találtam rá.


Gondolataim! (Következtetéseim)

Gegő Géza, 2011. május 14., 8:55

A Fáraók idejében a tudományt a Főpapok birtokolták! Napjainkban a MTA birtokolja és ad tanácsot a kormányunknak. A világban a nagyhatalmak határozzák meg több milliárdos felesleges beruházásokat, szerintem. Én szeretném, ha MINDEN SAJÁT MAGÁT MAGYARNAK VALLÓ EMBER segítene a Nemzetünk FELEMELÉSÉBEN! Úgy, mint 1956-n a pártállam és az oroszok ellenni összefogásban, AKKOR (ahogy tudom) nem volt cigány, zsidó és piros könyves mindenki CSAK MAGYARNAK VALLOTTA MAGÁT! (sajnos utána más lett )

A következő idézetet egy hozzászólásból kölcsönöztem és kiemeltem a lényegét a MAGYAR érzelmű értelmiségi embereknek: " De a feltámadás, az más. A feltámadás nem szerepel az ember képességei között, s éppen ezért nem is az emberből kiinduló lehetőség. A feltámadás Isten műve.” (szerintem: Általa kinyitotta a lehetőséget az emberek számára!) >Az emberek egy része így gondolja és ebben hiszAzt is hallottam az egyik közvetítésben egy igen nagyra becsült vallásvezetőjétől: „AMI LEHETETLENNEK TŰNT, LEHETSÉGESÉ VÁLIK” szerintem: AMI EDDIG LEHETETLENNEK TŰNT AZ LEHETSÉGES LEHET AZ EMBERI TUDÁS FEJŐDÉSE SORÁN! Így gondolom ÉN, a tudomány terén! Műszaki érdeklődésű jogtudományban jártas környezetvédőtől is szívesen venném, ha segítene. A Magyar Nemzet milliomosai is segíthetnek! Az Én szerény vagyonom felajánlom, ha TÉVEDNÉK! Be szeretném bizonyítani, hogy több ELSŐDLEGES energia van, mint amit MA még elismer a NAGY HATALMÚ tudomány a világon.

HA azt akarjuk (mert akarjuk?), hogy Magyarország a legrövidebb időn belül (feltámadjon) felemelkedjen, akkor tegyünk érdekében!!! A tudományban is a tabukat LE KELL döntenünk! Azt mondják, hogy a kormány nem tud munkahelyeket teremteni, csak a lehetőséget teremti meg. Szerintem az új energia felkutatása és mielőbbi bevezetése is a kormány feladatai közé tartozik! KÉREM a kormányt, a lehetőségek elérését tegye számomra (a magyarok számára) lehetővé! Be szeretném bizonyítani, hogy több elsődleges energia van, mint amit MA még elismer a NAGY HATALMÚ tudomány a világon és a MTA MA Magyarországon!

Az elméletem új meg közelítése az energia termelésnek és ezt már több hivatalos helyre elküldtem de a hivatalok már csak olyanok amilyenek voltak.Az egyik levelemből idézem,hogy Én így gondolom:
"Adott egy legokosabb tanár akinek már minden elismerést meg adtak az igazi tudása alapján megérdemelten.

Szóval ez a tanár csak úgy tudja tanítani,elmagyarázni a diákjának az általa még ismeretlen elméletet amit csak a diákja tudott,kapott meg HA ELŐBB A DIÁKJA MEG TANÍTJA,ELMAGYARÁZZA A TANÁRJÁNAK AZT..

HA LEHETNE TALÁLNI VALAHOL egy ilyen TANÁRT aki Ön bizalmával rendelkezik akkor, szívesen elmondom az elméletem esetleg Ön előtt (Orbán Viktor Úr) szűk társaságában Én ......
Lehet akkor már eltudná Önnek magyarázni (ha Ön meg hallja tőlem már nem is kell a tanár mivel olyan egyszerűen érthető a cáfolata) ,hogy az a FRÁNYA "energia megmaradás törvény" mégsem ÖRÖK ÉRVÉNYŰ!!!!!!!!!
Amennyiben az elméletemet nem tudom bebizonyítani (kézzel foghatóan 1 éven belül),hogy használható akkor az Ön által megnevezett segély szervezetnek át adom építési telek ingatlanom tulajdon jogát.Esetleg árverezés után az érte kapott összeget az államadósság csökkentésére ajánlom fel.
Véleményem szerint az "energia megmaradás törvény" megváltoztatása olyan változáshoz vezet amit jó ha Ön tud meg legelőször és intézkedni tud ,hogy Magyarország javát szolgálja a változásban."""


Utószó JOGÁN:

Még annyit, hogy 1986 óta foglalkozom elsődleges energiákkal. 2010-n nyarán találtam meg a jó irányt. Ma 2011-ben már egy biztos megoldást, alkalmazást tudok, ha a kormány lehetővé teszi, akkor a felfedezésem a Magyar nép javára válik. A fiatalok is megismerhetik és az ismeretek tudatában már, az ipar (a Magyar ipar) számára hasznosabb berendezéseket tervezhetnek!

Üdvözlettel:

Gegő Géza

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Honlapunkon sütiket használunk a jobb működésért Részletes leírás

Honlapunk magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében sütiket használunk.

A sütik önmagában semmilyen módon nem képesek a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmasak.

A rendszer cookiek alkalmazásának célja, hogy Ön zökkenőmentesen böngészhessen, érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart.

Google Analytics cookiek alkalmazásának célja, hogy a honlapunk látogatói forgalmáról tájékoztasson minket (pl. napi látogatások). Az automatikusan rögzített IP címeket 24 hónapig tárolja. A cookiet számítógépéről bármikor törölheti, illetve beállíthatja böngészőjét úgy, hogy a cookiek alkalmazását tiltsa.

x