2018. Április 21. 11:37

Frissitve04:17:07 AM GMT


Technológiák Energiatárolás Új akkut fejlesztettek ki a megújuló energia tárolására


Új akkut fejlesztettek ki a megújuló energia tárolására

Új akkut fejlesztettek ki a megújuló energia tárolásáraA megújuló energiával termelt elektromos áram tárolására ad jó megoldást az a Németországban kifejlesztett akkumulátor, amely a betáplált áramnak csak 5 százalékát veszti el.

A modulokból fölépülő, lítium-ion-polimer cellákat tartalmazó high-tech akkumulátor a Dispatch Energy és a Fraunhofer Intézet közös munkájának eredménye. A betáplált energia 95 százalékát megőrző akkumulátort azoknak a családoknak ajánlják a fejlesztők, akik a szélkerékkel vagy napelemmel termelt energiát nem akarják visszatáplálni az elektromos hálózatban, hanem maguk akarják fölhasználni a szél-, illetve napmentes időszakokban.

A fejlesztés azért különösen nagy jelentőségű, mert a német állam jelentős támogatást nyújt az otthoni megújuló energiatermelésre, így Németország a megújuló energiatermelés és felhasználás európai éllovasa. A 2011-ben piacra kerülő terméknek köszönhetően minden bizonnyal tovább növekszik majd a háznál termelt energia mennyisége.

Forrás: HandelsblattHozzászólások (3)
tárolás
3 2011. szeptember 12. hétfő, 17:31
fuelcell
Én személy szerint a hidrogén cellát tartom hasznosnak,inkább ezt kellene híresztelni hatásos és tiszta.Ha pedig az árakat veszem figyelembe akkor is már most ő viszi a pálmát mert míg egy akku pakk elérheti az 1milió forintot addig egy 3-5kwos hidrogén cella 1,5-2millió forint.Igen ám de a hagyományos akkumulátorokat 3évente illik cserélni és pont ez az amiért nem használják nagyon a szigetüzemű rendszereket,egyszerűen nem éri meg. Még annyi hogy a hidrogén tárolása a hiedelemmel ellentétben megoldott probléma de szerintem valojában sosem volt probléma.A visszatáplálós rendszerrel meg csak annyi probléma hogy csak is új építésű házaknál ajánlatos gondolkodni mert ha nem a szabványnak megfelelő a villanyóra akkor rögtön új csatlakozó ami 130nál kezdődik azonkívűl a visszatápláló villanyóra+ az inverter ami a teljesítménytől függően jóval drágább mint egy normál alap szinusz inverter.
Kevés az információ
2 2011. augusztus 23. kedd, 13:39
Somogyi András
Szép, szép, de mégis mennyi? A fő kérdés, hogy ha 1 órát fúj a szél, és megy a TV, és emellett töltöm az akkut, akkor ha eláll a szél, akkor meddig megy a TV? Tőlem akár a betáplált 100%-át is visszaadhatja a készülék, ha nem képes annyit tárolni, ami elfogadható.

Valamint félrevezető, hogy "A megújuló energiával termelt elektromos áram tárolására ad jó megoldást..." Nincs külön elektromos energia ami megújuló és nem megújuló. Másrészt a családok igenis vissza akarják táplálni a hálózatba az általuk megtermelt áramot. Azért ugyanis többet kapnak, mint amennyit a hálózati áramért kell fizetniük! Az nem biznisz, ha nem eladásra termelik az áramot.
akku
1 2010. december 27. hétfő, 22:27
illés oszkár
csodállatos lehet ez az akku.vajon hány amperórás,és mibe kerúl.persze milyen nehéz...oszkár

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*